Poruka greške

Warning: Creating default object from empty value in ctools_access_get_loggedin_context() (line 1864 of /home/zhmvzhr/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/context.inc).

OBILJEŽAVANJE NACIONALNOG DANA HITNE MEDICINSKE SLUŽBE NA PODRUČJU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

 

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije obilježio je  Nacionalni dan hitne medicinske službe, 30. travanj 2015. godine, u četiri odgojno-obrazovne ustanove  u  Varaždinskoj županiji i to u Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ u Varaždinu, OŠ Izidora Poljaka u Višnjici,  Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu s učenicima OŠ Novi Marof  i  Dječjem vrtiću „Radost“ u Ludbregu. Dan je obilježen na način da je djeci omogućeno upoznavanje s opremom vozila hitne medicinske službe i pozivnim brojem 194, druženjem s članovima ekipa HMS-a, a sve s ciljem približavanja javne zdravstvene službe, hitne medicine, najmlađima i najosjetljivijim skupinama stanovništva. 

Učenici osnovnih škola ujedno su se  upoznali i s projektom „Što trebate znati o hitnoj medicinskoj službi“ i s nacionalnim programom javno dostupne rane defibrilacija „Pokreni srce spasi život“ Ministarstva zdravlja RH, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.