Poruka greške

Warning: Creating default object from empty value in ctools_access_get_loggedin_context() (line 1864 of /home/zhmvzhr/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/context.inc).

OBILJEŽAVANJE 3. TJEDNA SIGURNOSTI CESTOVNOG PROMETA U TJEDNU 04. - 10. SVIBNJA 2015. GODINE

Treći tjedan sigurnosti cestovnog prometa obilježava se na inicijativu Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (Rezolucija: 68/269 „Improving global road safety“). Vodeća tema Tjedna je unapređenje sigurnosti djece u prometu. Svjetska zdravstvena organizacija i Ujedinjeni narodi su koordinatori aktivnosti na globalnoj razini.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije uključio se u obilježavanje 3. tjedna sigurnosti cestovnog prometa tako da je 06.05.2015. godine u 09,00 sati  s učenicima 3. i 4.  razreda II. Gimnazije Varaždin, timovima i vozilima HMS i predstavnicima Varaždinske županije sudjelovao u panoramskoj snimci  kako bi se vizualno istaknulo koliko je učenika do sada u toj školi educirano za pružanje hitne medicinske pomoći na način kojim se stvaraju partneri hitne medicinske službe i čime se dobiva na vremenu i većem postotku spašenih života i pravilno zbrinutih ozljeda odnosno ispravnog  pružanja hitne medicinske pomoći stradalima u prometnim nesrećama.

Djeca pomažu djeci. Edukacijom  o hitnoj medicini u okviru projekta „Što trebate znati o HMS“  pruža se veća sigurnost u cestovnom prometu u onim trenucima kada se na žalost već dogodila neželjena posljedica,  ali se njezini neželjeni  učinci mogu izbjeći ili umanjiti.