Poruka greške

Warning: Creating default object from empty value in ctools_access_get_loggedin_context() (line 1864 of /home/zhmvzhr/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/context.inc).

PROVOĐENJE TEČAJA "OSNOVNE MJERE ODRŽAVANJA ŽIVOTA UZ UPOTREBU AUTOMATSKOG VANJSKOG DEFIBRILATORA" U GRADU NOVI MAROF I OPĆINI CESTICA

Hrvatski zavod za hitnu medicinu provode nacionalni program "Oživljavanje u zajednici" u okviru kojeg se održava tečaj "Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora". Grad Novi Marof i Općina Cestica iskazali su interes Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu za održavanje tečaja. Nacionalni instruktori iz Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije 20. 11. 2015. godine u prostorima Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu i 05. 12. 2015. godine u prostorima Općine Cestica održali su tečaj „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“.

Na tečaju u Novom Marofu ukupno je sudjelovalo 11 polaznika zaposlenih u Osnovnoj i Srednjoj školi, dječjem vrtiću, Gradu Novi Marof, Gradskoj knjižnici i čitaonici te vatrogasci iz DVD-a Novi Marof, a u Općini Cestica također 11 polaznika vatrogasaca DVD-a Križovljan iz Cestice i građana općine.

Edukacija građana laika od iznimne je važnosti za lokalnu zajednicu jer je pojedinac educiran za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora u mogućnosti spasiti život svojem sugrađaninu kojemu se dogodio srčni zastoj, održavajući ga na životu sve do dolaska tima hitne medicinske službe.