Aktualnosti

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
DJELATNOST ZA HITNU MEDICINU
VARAŽDIN, 20.12.2021.
Poštovani,
Na redovnom sastanku Stručnog vijeća u studenom ove godine, prihvaćen je prijedlog članova Stručnog vijeća o dodijeli nagrade „Najdjelatnik godine“ za godinu 2021.
Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije vjeruje u važnost svih djelatnika Zavoda, neovisno o struci i stupnju obrazovanja. Ako isti na bilo koji način promiču vrijednosti poštenja i rada, njihova priča zaslužuje biti ispričana. Želimo u prvi plan staviti jednostavne i vrijedne ljude koji stoje na tim vrijednostima jer nas one, kada bi ušle u naviku svih djelatnika, vode prema još zadovoljnijem pacijentu i ugodnijem radnom okruženju. Ovom prilikom želimo istaknuti primjer koji će nas nadahnuti i potaknuti, a koji zaslužuje javnu pohvalu te nagradu za svoj rad.
Jednoglasnom odlukom članova Stručnog vijeća donijeta je odluka da će zahvalu za svoj rad te nagradu za 2021. godinu primiti medicinski tehničar Dražen Hrg.
Draženu ovim putem želimo izraziti zahvalnost na neprocjenjivom doprinosu u svakodnevnom radu Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Zahvaljujemo mu na godinama uspješnog rada u hitnoj medicini, kojima je zaslužio postati najbolji primjer ostalim zaposlenicima Zavoda . Zahvaljujući Draženovoj profesionalnosti, iskustvu i odgovornosti prema poslu, kolegama i pacijentima, naš je Zavod svakodnevno sve bogatiji.
Dražene, nadamo se da ćete ovu skromnu nagradu shvatiti kao naš znak zahvalnosti svemu što svakodnevno s profesionalne strane činite za Zavod.
Želimo Vam svako dobro u budućem radu!

ZHM varaždinske Županije je nabavio novo vozilo za tim T1 hitne medicine, koji će biti u ispostavi Ludbreg. Vozilo je opremljeno svim potrebnim uređajima i opremom, po najvišim standardima struke, a ima i nad standard autopuls. Time je zaokružena nabava vozila za hitnu u ovom ciklusu, pa sada sve ispostave imaju nova vozila. Vozilo je vrijedno 540.000,00 kuna i nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava. Vozilo je svečano predala zamjenica Župana gospođa Silvija Zagorec, a na tome joj je u ime svih djelatnika zahvalio ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec.

U petak 10. prosinca u 11,50 h u Velikom Bukovcu održana je pokazna vježba pod nazivom "Potres u školi" uz pretpostavku da je uslijed potresa jačine 8 stupnjeva po MCS ljestvici došlo do slabljenja pojedinih dijelova konstrukcije objekta osnovne škole. Provedena je evakuacija iz objekta. Predviđene su i ozlijeđene osobe, a ozlijede su bile; ozljeda ruke, glave, potkoljenice, opekline, napad panike te nestale osobe u čiju se potragu uključio pas tragač. Vježba se pokazala uspješnom, a obavile su je operativne snage civilne zaštite. Sudjelovali su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Velikog i Malog Bukovca, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, HGSS - stanica Varaždin, Policijska postaja Ludbreg i Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg potpomognuto Društvom Crvenog križa Varaždinske županije.

Na poziv Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u dvodnevnoj službenoj posjeti 25. i 26. studenog 2021. godine, boravili su predstavnici Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije BiH. Tom su prilikom predsjednik Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije Bosne i Hercegovine Aner Duraković i njegov zamjenik Emir Smajić održali radni sastanak s ravnateljstvom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Na radnom sastanku i obilasku Zavoda sudjelovali su Ravnatelj ZHM Varaždinske županije Mladen Smoljanec,mag.oec, zamjenica Ravnatelja Maja Svetec,spec.hitne medicine, glavni tehničar Zavoda Zoran Žeželj,mag.med.techn, kao i koordinatori ispostava Novi Marof Andrija Martan,mag.med.techn. i Ludbrega Štimac Renato,med.teh. S obzirom da Sveučilište Sjever vrši izobrazbu kompetentnog stručnog kadra za potrebe zdravstvenog sustava u regiji sjeverozapadne Hrvatske gosti su posjetili kabinete Odjela za sestrinstva Sveučilišta Sjever s kojima ih je detaljno upoznala pročelnica, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Posjet Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije i Sveučilištu Sjever organiziran je u cilju razmjene iskustva i uspostave buduće suradnje ovih ustanova.